Házi Erős Pista
Pár évvel ezelőtt a helyi piacon a helyi árustól kaptam a receptet, amikor megkérdeztem tőle, hogy hogyan szokta tartósítani az erős paprikáját. Azóta csak így készítem el, és mindig sikerül. Átlagosan 5 kiló paprikát szoktam így eltenni, és mind el is szokott fogyni a következő szezonig. Felbontás után hűtőben tárolandó!
Hozzávalók: erős paprika, és só
Elkészítés: A paprikát megmosom, hagyom leszáradni. A paprikáknak csak a zöld csumáját vágom ki, a magokkal együtt kétszer megdarálom húsdarálóval. Ha ezzel kész vagyunk, akkor kilónként 15 dkg sót elkeverek benne. Ne használjunk fém, vagy olyan edényt amit befoghat a paprika. Hűvös helyre tesszük.Másnapig állni hagyjuk, majd üvegekbe töltjük, lezárjuk, és mehet is a helyére.