Meggyes torta
Elkészítés: kb 1 óra és könnyű
Mascarponés meggy torta:
20-22 cm tortaforma
A tészta:
5 tojás, 16 dkg cukor, 16 dkg liszt, csipet só 1 tk fahéj
A tojásokat a cukorral a robotgép legmagasabb fokozatán kb 4-5 percig verjük habosra. ezt követően a többször átszitált lisztet hozzáadjuk és a legalacsonyabb fokozattal belekeverjük a sóval és a fahéjjal együtt. Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, lisztezett formába tesszük a tésztát és 180 fokon hőlégkeverésen 25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük a tésztát. Ha kész, egy rácson hagyjuk kihűlni.
A krém:
25 dkg mascarpone
2 dl tejszín
1 zacskó zselatin
45 dkg fagyasztott meggy kiolvadás utáni leve.
A tejszínt cukorral és a zselatinnal habbá verjük, majd hozzákeverjük a mascarponét és a meggy levét. A tortát töltjük a krémmel és a meggyel, majd bekenjük és díszítjük.