Krumplifőzelék édesburgonyával
A hétvégén vettem édesburgonyát, nagyon szeretjük. A piaci árus pedig kapásból három színben árulta a csodás terméket, azt mondta mindegyiknek más íze van, nem csak színekben különböznek. Kíváncsivá is lettem, így gyorsan neki estem ennek a főzeléknek, amelyben senki nem fog csalódni. Se habarás, se rántás, egészséges.
Egy adag 608 kcal, fehérje 19 gramm, szénhidrát 60 gramm, zsír 32 gramm
5 dkg vajon pároljunk meg 1 fej kockázott vöröshagymát, adjunk hozzá a végén 80 dkg kockázott burgonyát. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Sózzuk, borsozzuk és pároljuk puhára.
Amikor a burgonyánk puha,egy tálba szedjük ki a harmadát kevés lével együtt, majd rúdmixerrel pürésítsünk és adjuk vissza az ételhez. Ekkor könnyítésként rakjunk bele 2 dl tejfölt és az egészet rakjuk félre. Ezzel sűrítve van az étel.
Az édesburgonyát (40 dkg) pucolás, karikázás után süssük ki forró olajban és adjuk a főzelékhez. Tálaláskor sütött lecsókolbász karikákat tettem rá feltétnek.
Jó étvágyat!