Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2017. feb 04.

Paradicsomos kovászolt kenyér

írta: Petőcz Ferenc
Paradicsomos kovászolt kenyér

Elkészítés: 40 perc + 1 óra pihentetés+ 3-6 óra kelesztés 30 perc sütés, közepesen nehéz

Hozzávalók: 40 dkg BL802 tk só, 2,5 ek friss rozmaring1 tk fekete hagymamag40 gramm sűrített paradicsom2 dl langyos víz30dkg fehér lisztből készült kovász2 tk olívaolaj Az alapanyagokat jól össze dolgozzuk, majd tegyük 10 percre pihentetni a tésztát. Ezután húzzunk a közepéből egy darabot és…

Tovább Szólj hozzá

Házi pékség

2017. feb 04.

Francia kovászolt kenyér

írta: Petőcz Ferenc
Francia kovászolt kenyér

Elkészítési idő: 40 perc + 1 óra pihentetés + 3-6 óra kelesztés + 30 perc sütés. Közepesen nehéz

25 dkg BL80 kenyérliszt10 dkg teljes kiörlésű búzaliszt5 dkg sötét rozsliszt15 dkg BL 80-ból érlelt kovász2 tk só3 dl langyos víz. Az alapanyagokat 2-3 perc alatt össze dolgozzuk, 10 percet pihentetjük a  pihentetés hajtogatunk, egyet húzunk a tésztából ráhajtjuk, elfordítjuk 90 fokkal és újból…

Tovább Szólj hozzá

Házi pékség

2017. feb 04.

Kovászolt fehér kenyér

írta: Petőcz Ferenc
Kovászolt fehér kenyér

Elkészítés: 40 perc + 1 óra pihentetés + 3-6 óra kelesztés, közepesen nehéz

Hozzávalók_ 25dkg BL80 liszt4 gramm só1,5 dl víz75 gramm fehér liszttel készült kovászA kovász készítést korábban írtam. Az alapanyagokat 2-3 perc alatt össze dolgozzuk, 10 percet pihentetjük a  pihentetés hajtogatunk, egyet húzunk a tésztából ráhajtjuk, elfordítjuk 90 fokkal és újból húzunk a…

Tovább Szólj hozzá

Házi pékség

2017. feb 03.

Töltött káposzta füstölt hallal

írta: Petőcz Ferenc
Töltött káposzta füstölt hallal

Elkészítés: 2 óra, közepesen nehéz

0,8 dkg füstölt busa összedarálva 1 fej vöröshagymával és 6 gerezd fokhagymával, összekeverve 30 dkg előfőzött rizzsel és pirospaprikával, köménnyel, sóval és borssal, tojással. Ez a gombóc. A többi hasonlóan megy, a kel leveleket megtöltjük, szalonnát pirítunk és arra meg a kockázott vöröshagyma,…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

2017. feb 03.

Füstölt hal

írta: Petőcz Ferenc
Füstölt hal

Elkészítés: 30 perc + pácolás

Hozzávalók: 4 darab makréla vagy pisztráng, fűszerek ízlés szerint A fent sorolt halakon kívül busa vagy harcsa vagy lazac, angolna(balatoni). A busából finom halas töltött káposzta készíthetőA halat füstölés előtt 1 nappal pácoljuk be sóval, borssal, chili paprikával, rozmaringgal, reszelt…

Tovább Szólj hozzá

Tartósítunk Húsok és halak

2017. feb 03.

Tisztítóleves, lúgos kémhatású

írta: Petőcz Ferenc
Tisztítóleves, lúgos kémhatású

Elkészítés: 1 óra, könnyű

Hozzávalók: 1 póréhagyma   felkarikázva, 1 sárgarépa (reszelve), 1 kisebb karalábé + a levele a végén, 2 közepes méretű burgonya felkockázva, 1 fej brokkoli ( a szárát se dobjuk ki! Hámozzuk meg, és kockázzuk fel!), 8 dekányi köles, 1 konzerv kókusztej, 1 ek currypor (ízlés szerint bármilyen…

Tovább Szólj hozzá

Levesek Egészség vega és tészta

2017. feb 03.

Képviselőfánk

írta: Petőcz Ferenc
Képviselőfánk

Elkészítész: 1 óra 30 perc, közepesen nehéz

Hozzávalók: 15 dkg vaj, só, cukor, 1,5 dl víz, 15 dkg liszt, puding, tejszín, tej, porcukor Nagyon régi kedvencem, így ideje volt újból elkészíteni, tökéletesre sikerült. Szerintem a leírt recept igazi hazai, vidéki házi tojásokra szól és nem a budapesti tojásokra, de majd érteni fogjátok.…

Tovább Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek

süti beállítások módosítása