Graham lisztes medvehagymás csiga
Sokszor vagyok úgy, hogy a hétköznapokban a szendvics készítés unalmas sablonná válik, nincs kedvem hozzá, de valamit enni kell. Ilyenkor valami ötlet, ez is így alakult. Egyrészt a medvehagyma szezon közepén vagyunk és ha marad a meleg hamar vége is lesz, de ki kell használni és a graham liszt egészséges. Így most ezt találtuk ki nektek.
25 dkg graham lisztet és 25 dkg BL 80 kenyérlisztet 2,5 dkg friss élesztővel és 3 dl langyos vízzel, 1,5 tk sóval és 1 tk szárított jalapenó paprikával összegyúrunk és lefedve kelni hagyjuk 70 percet. Ezt követően kinyújtjuk és megkenjük 15 dkg krémsajttal, amibe kevés sót raktunk és egy gerezd reszelt fokhagymát.
Erre helyezzük a nagyobb darabokra vágott medvehagymát és mediterrán kukoricakonzervet.
Az egészet feltekerjük, daraboljuk és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percet sütjük hőlégkeverésen. Jó étvágyat!