Tavaszi zöldséges tészta (6 adag)
Elkészítés: 30 perc, könnyű
25 dkg fodros kocka tésztát forrásban lévő vízben megfőzünk. Ez alatt az idő alatt egy másik edényben 20 dkg darabolt fodros kelt leforrázunk., visszahűtjük.
2 fej vöröshagymát 4 ek olívaolajon megpárolunk, hozzáadunk 1 csokor aprított újhagymát és pár gerezd reszelt fokhagymát is.
A tészta levébe teszünk darabolva szár zellert is, amely szintén megfő és a hagymára tesszük a lehűtött tésztával és fodros kellel. Innentől nem kell hozzá tűzhely. Belekerül 40 dkg kockázott gépsonka.
Jöhet pár szem koktél paradicsom darabolva, majd belekerült a kis kedvencem a görög földön vásárolt házi olívabogyókból sok-sok.
Ehhez adunk egy bolti vagy házi készítésű joghurtos saláta öntetet.Összekeverjük, behűtjük és hidegen fogyasztjuk. Be fog jönni, garantálom. Jó étvágyat.