2018. júl 11.

Sütőtök szörp

írta: Petőcz Ferenc
Sütőtök szörp

dsc00989.JPG

1 kg sütőtököt felpucolunk, kockázunk és felpucolás után kell, hogy az 1 kg meglegyen. Egy lábasba tesszük és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Felforraljuk és utána takarékon 15 percet főzzük, ennyi idő alatt a töknek meg kell főnie. Ezt követően rúdmixerrel pürésítjük, majd egy szitán átcsepegtetjük. Lemérjük mennyi a visszamaradt lé, nekem kb. 1,5 liter volt. Hozzáadtam kettő narancs, 2 citrom levét, egy nagyobb darabka gyömbért hozzáreszeltem és felöntöttem annyi vízzel, hogy kb. 3 liter folyadékunk legyen. Ehhez adtam 2,3 kg cukrot és felfőztem. Fűszerként adhatunk hozzá fahéjat is. Forrás után 5 percet főzzük közepes lángon kevergetve, ameddig a cukor felolvad, majd hagyjuk kihűlni. ezt követően én a Haas szörptartósítóval annak leírása szerint jártam el és palackoztam a szörpöket.

dsc00988.JPG

Szólj hozzá

Tartósítunk Egészség vega és tészta