Gyömbéres kukorica saláta
Elkészítés: 30 perc, könnyű (4 adag)
Itt van a nyár és a múlt hétvégét leszámítva hétvégente rendre elmarad a strandidő, de egymásra, baráti összejövetelekre mindig marad idő és ilyenkor előkerül a grill, amelyhez a most összedobott salátánk jó kiegészítő tud lenni.
4 cső kukoricát készítsünk elő. Majd ezt követően a héjukat húzzuk hátra, de ne vegyük le csak a hajat. Majd húzzuk vissza héjat és egy edénybe készített vízbe helyezzük őket kb 10 percre. Erre azért van szükség, hogy amikor a kukoricát grillezzük ne égjen meg a héja és a belül keletkezett gőzben meg tudjon főni a kukorica.
Amikor letelt a 10 percünk vagy faszén parázs felett rendszeresen forgatva kezdjük el grillezni vagy grillserpenyőben a kukoricákat. Kb 10 perc után vegyük le a kukoricák héját és még 5 percig grillezzük szinté tovább forgatva, majd hagyjuk kihűlni.
Ameddig hűl a kukorica, addig egy nagyobb vagy kettő közepes lilahagymát daraboljunk félholdakra. Egy salátástálban 2 ek mézet 1 citrom vagy 2 lime levével keverjünk el, ehhez adjunk 1 chilit darabolva és jól keverjük el az egészet, sózzuk, borsozzuk, reszeljünk bele egy kis darabka friss gyömbért.
A kukoricát vágjuk le a csutkájáról, adjuk a lilahagymával az öntethez és egy kis csokor petrezselymet is aprítsunk hozzá, jól keverjük össze, fél órát hagyjuk pihenni. Hidegen és melegen is kíváló köret.
Jó étvágyat!