2018. aug 25.

Keleti töltött padlizsán

írta: Petőcz Ferenc
Keleti töltött padlizsán

Elkészítés: 1 óra, könnyű

pad1.jpg

Tagine-t, és sok más keleti vagy arab finomságot készítettünk már. Most ezen volt a sor az egészséges étrend jegyében, mert az arab és a mediterrán valamint a kínai konyhára jellemző, hogy egészséges.

3 egyenként kb 35 dkg-os padlizsánt megmosunk, félbevágunk és kiszedjük a közepét és felkockázzuk 4 közepes paradicsommal együtt.

pad2.jpg

pad4.jpg

Főzzünk puhára, majd szűrjünk le 10 dkg bulgurt.

pad3.jpg

2 fej kockázott vöröshagymát kevés olívaolajon pároljunk meg, ehhez adjunk néhány gerezd reszelt fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk és adjunk hozzá egy kevés chilipelyhet. Ehhez adjuk a darabolt padlizsánt. A padlizsán hajókat pedig sózzuk, majd kenjük be vékonyan olívaolajjal. Amikor padlizsánkockák össze estek, adjuk hozzá a húst, még pici sót és bátran egy evőkanál Ras el hanout fűszer keveréket (kapható minden bio és arab boltban, de most a Lidl-ben is), pároljuk meg a húst, adjuk hozzá a kockázott paradicsomot, keverjük bele a megfőtt bulgurt és néhány darabolt olívabogyó is kerül hozzá. Adjunk hozzá 1 tojást gyorsan elkeverve a tűzről levéve. Töltsük meg a padlizsánhajókat.

pad5.jpg

180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt süssük készre.Jó étvágyat!

pad6.jpg

Szólj hozzá

Arab Nemzetek konyhája Húsok és halak Egészség vega és tészta