Keleti töltött padlizsán
Elkészítés: 1 óra, könnyű
Tagine-t, és sok más keleti vagy arab finomságot készítettünk már. Most ezen volt a sor az egészséges étrend jegyében, mert az arab és a mediterrán valamint a kínai konyhára jellemző, hogy egészséges.
3 egyenként kb 35 dkg-os padlizsánt megmosunk, félbevágunk és kiszedjük a közepét és felkockázzuk 4 közepes paradicsommal együtt.
Főzzünk puhára, majd szűrjünk le 10 dkg bulgurt.
2 fej kockázott vöröshagymát kevés olívaolajon pároljunk meg, ehhez adjunk néhány gerezd reszelt fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk és adjunk hozzá egy kevés chilipelyhet. Ehhez adjuk a darabolt padlizsánt. A padlizsán hajókat pedig sózzuk, majd kenjük be vékonyan olívaolajjal. Amikor padlizsánkockák össze estek, adjuk hozzá a húst, még pici sót és bátran egy evőkanál Ras el hanout fűszer keveréket (kapható minden bio és arab boltban, de most a Lidl-ben is), pároljuk meg a húst, adjuk hozzá a kockázott paradicsomot, keverjük bele a megfőtt bulgurt és néhány darabolt olívabogyó is kerül hozzá. Adjunk hozzá 1 tojást gyorsan elkeverve a tűzről levéve. Töltsük meg a padlizsánhajókat.
180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt süssük készre.Jó étvágyat!