2018. sze 11.

Görögdinnye szörp

írta: Petőcz Ferenc
Görögdinnye szörp

dinnye2.jpg

Néhány évvel ezelőtt, amikor Budapesten dolgoztam, azon gondolkodtam, hogyan lehetne tartósítani a nyár egyik alap ízét,mert az eper és a málna mellett nekem nagy kedvenc a görögdinnye. Így végül sikerült kreálni e lédús csodából egy finom lekvárt, igen, lekvárt. Így jött az ötlet, - persze elmondom az egyik kereskedelmi lánc műanyag görögdinnye szörpöt gyártott aromából- görögdinnye szörpöt kell készíteni.

dinnye1.jpg

2 kisebb görögdinnyét (lehetőleg mag nélkül) összeturmixolunk rúdmixerrel. Kb 3 liter anyagom lett. Ehhez adtam 3 kg cukrot és egy zacskó vízben felmelegített homogén szörptartósítót. Íze nagyszerű, jól jön majd a forralt boros időszakban futások után frissítésként egy kis pohárba zárt nyár.

Szólj hozzá

Tartósítunk Szabadban láttuk főztük Egészség vega és tészta