2018. dec 28.

Tárkonyos, erdei gombás nyúlragú knédlivel

írta: Petőcz Ferenc
Tárkonyos, erdei gombás nyúlragú knédlivel

dsc02169.JPG

1 kg nyúl aprólék combok, gerince vegyesen kerül bele e finomságba. Kezdetnek kevés olívaolajon 1 nagy fej kockázott vöröshagymát megpárolunk, erre kerül kockázott füstöl csülök, amely egy jó alapízt ad. Amikor a csülök is elkezd párolódni belekerül a nyúl aprólék 3 gerezd reszelt fokhagyma, sózzuk, borsozzuk. Amikor a nyúl hús kezd kifehéredni felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi és ráöntünk 1 dl száraz fehérbort. Fedő alatt puhára főzzük. Amikor a hús puha tesszük bele az erdei gomba keveréket 50 dkg (téli fülőke, vargány, gyűrűs tuskógomba) Így 20 percet főzzük fedő nélkül nem kóstolva,mert a gombák egy része úgynevezett 20 perces, addig nem szabad kóstolni sem. Ezalatt az idő alatt sok lé efő, de az már nem pótoljuk, hanem tejfölből és keményítéből készült habarással sűrítjuk be, ekkor kerül bele a tárkony is és így egyszer felforraljuk, majd knédlivel tálaljuk. A knédli receptje oldalunk megtalálható. Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Húsok és halak