2019. jan 18.

Grillezett kápiás vörösbab főzelék 4 adag

írta: Petőcz Ferenc
Grillezett kápiás vörösbab főzelék 4 adag

dsc02225.JPG

Erről az ételről igazi tálalt képem nincs, csak munkahelyre csomagolt, de szerintem ez nem ront az étel minőségén, így szívesen ajánlom figyelmetekbe.

60 dkg vörösbabot 2 nappal főzés előtt beáztatunk. A főzés napján a bab másfélszeresének megfelelő mennyiségű vízbe felrakjuk főni a babot ez kb 1,5 óra latt puhul meg, sózzuk és frissen őrölt borssal ízesítjük, hozzárakunk 1 fej vöröshagymát és 3 gerezd fokhagymát. Ezalatt az idő alatt a sütőnk grill funkcióján vagy csak simán hőlégkeverésen feketére sütünk 8 db kápiát (jelenleg ez a legfrissebb és a legmagasabb C vitamin forrás). Amikor a paprika megsült, hagyjuk pihenni és amikor picit hűlt simán lejön a héja és cak a hús marad. A babunk megpuhulását követően a vöröshagymát, a fokhagymákat kivesszük egy tálba, ehhez adjuk a bab 1/3-át és alapléből is egy keveset valamint 2 ek vörösbort és 2 ek balsamecetet és 4 db sült kápiát.Az egészet turmixoljuk, ezzel sűrítjük be a főzeléket. A sűrítés során egyszer össze forraljuk az ételt, majd tálaljuk és tányéronként egy-egy grillezett kápiát rakunk rá.

Szólj hozzá

Egészség vega és tészta