2019. már 05.

Kolbászos- uborkás zöldbableves

írta: Petőcz Szabó András
Kolbászos- uborkás zöldbableves

Nagy kihívás a hó végén is változatosan étkezni, főleg amikor a konyhapénz is szinte elfogyott... Ilyenkor érdemes körülnézni a kamrában, hűtőben és a fagyasztóban körülnézni. Igaz, kis időbe beletelik, hogy az ott találtakból mi is készüljön, de szerintem ilyenkor lehet a legtöbbet kihozna egy- egy étel elkészítéséhez. Ez a leves is így született meg, ami különleges, de mégis nagyon finom.

dsc02379.JPG

Hozzávalók: egy szál szeletelhető paraszt- vagy házikolbász, füstölt is lehet ( kb. fél kiló), 50 dkg fagyasztott zöldbab, 1 kisebb fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, őrölt kömény, só, 2 dl tejföl, 1 ek liszt, 4 csemegeuborka, fagyasztott zöldfűszer, egy maréknyi tarhonya.

Elkészítés: A kolbászt karikázzuk fel, és rakjuk a fazékba a zöldbabbal, aprított vöröshagymával, zúzott fokhagymával együtt. adjunk hozzá 2 l vizet, majd forraljuk fel. Ízlés szerint fűszerezzük. Eközben a csemegeuborkát karikázzuk fel. Amikor a zöldbab szinte megfőtt akkor adjuk hozzá a tarhonyát, készre főzzük. A tejfölt keverjük ki a tejföllel és a zöldfűszerrel együtt. Hőkiegyenlítéses módszerrel adjuk a leveshez a tejfölt, majd pár perc forralás után adjuk hozzá a csemegeuborkát is, kevés levével pikánsabbá tehetjük a kész levest.

Szólj hozzá

Levesek