2020. sze 25.

Padlizsán brassói

írta: Petőcz Ferenc
Padlizsán brassói

img_0772.JPG

Ismét elteltünk a hússal, valami zöldségesre vágytunk, de maradni akartunk a hagyományok mellett. Most azt sem mondhatjuk, hogy könnyű étel lett a gyomornak, mert a padlizsán nagy barátja az olajnak, ami elnehezíti az ember gyomrát. De mégis egy nagyszerű tartalmas finom étel kerekedett. Készítsétek el, ízleni fog. Vegánok is fogyaszthatják.

Hozzávalók:

  • 1 kg sárga burgonya kockázva
  • 1 kg padlizsán kockázva
  • 5 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 paradicsom kockázva
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva 
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj
  • őrölt pirospaprika

A vöröshagymát egy edényben pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a paradicsomot és pároljuk tovább, majd keverjünk 1 ek pirospaprikát és vegyük le a tűzről.

img_0769.JPG

A  burgonyát süssük meg, tegyük a paprikás alaphoz, sózzuk, borsozzuk és rázzuk össze.

img_0770.JPG

Ezt követően süssük ki a padlizsánt és azt is adjuk a krumplis alaphoz, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és hozzáadjuk a reszelt fokhagymákat, összekeverjük.

img_0771.JPG

Frissen vágott petrezselyemmel és egy pohár finom olaszrizlinggel tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

 

Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta