2020. okt 31.

Pikáns sütőtök zsályás pestóval

írta: Petőcz Ferenc
Pikáns sütőtök zsályás pestóval

img_0805.JPG

Jön az idei Halloween és mindig jön vele valami recept tőünk erre az alkalomra. Most éppen ez és közben minden csupa "C" betű, hisz a recept tele C vitaminnal, ami ezekben a vészterhes időkben különösen jól jön. Mellette előnye, hogy tényleg pillanatok alatt készíthetünk egyszerűen finom fogást.

A tök:

  • 1 sütőtök felpucolva, darabjaira vágva(sonkatök)
  • só, őrölt római kömény, pár gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • chilipehely

A pestó:

  • 5 dkg zsálya levél (friss)
  • 1 kisebb római saláta vagy annak megfelelő mennyiségű másik
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 5 dkg mogyoró pirítva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg parmezán ( házi érett sajt is jó)
  • 1 citrom leve

A tököt forgassuk meg olívaolajban, sózzuk, pici őrölt római köménnyel hintsük, szórjuk rá a chilipelyhet és aprított fokhagymát, süssük 180 fokon készre.

img_0804.JPG

A pestóhoz pirítsuk meg a mogyorót, majd hagyjuk kihűlni. Utána az alapanyagokat pürésítsük össze, a mogyoró maradhat benne nagyobb darabokban.

A sül tököt picit hagyjuk hűlni, majd pestóval tálaljuk.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Egészség vega és tészta