2021. már 15.

Ropogós cukkinimártogatós házi paradicsomszósszal

írta: Petőcz Szabó András
Ropogós cukkinimártogatós házi paradicsomszósszal

img_0880.JPG 

Ezt az ételt nem a dolgos hétköznapokra ajánlom, kivéve ha valaki olyan mint én hogy a kissé munkaigényes panírozást is bevállalja munka után. Alapvetően ez egy gyors étel lenne ha a panírozást nem számítjuk bele. Ha ezt a házi paradicsomszószt kipróbálod, garantálom hogy az esti tortilla mellé nem veszel üveges mártogatóst.

Hozzávalók: zsemlemorzsa, 15 dkg. reszelt parmezán, 1-1 kk szárított oregánó, rozmaring és fokhagymapor, 3 saláta cukkini, liszt, tojás, bő olaj a sütéshez.

A mártogatóshoz: 1 kis fej vörös- vagy lila hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 ek. olaj, 1 doboz hámozott paradicsom konzerv 400 grammos, 1-1 kk. szárított oregáno és bazsalikom, 1 mk. cukor, ízlés szerint balzsamecet (néhány evőkanál).

Elkészítés: A mártogatóshoz a hagymákat megtisztítjuk, a fokhagymát lereszeljük, a másikat felaprítjuk, majd az olajon megpirítjuk őket. Hozzáadjuk a paradicsomot és a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, kb. 5 percig  főzzük, majd leturmixoljuk. A morzsát összekeverjük a parmezánnal, fűszerekkel és ízlés szerinti sóval és borssal. A megmosott és szárazra törölt cukkinit hasábokra vágjuk, megsózzuk. A hagyományos módon történik a panírozás, a panírt kissé rányomkodjuk. bő, forró olajban kisütjük, a mártogatóssal kínáljuk.

 

Szólj hozzá

Egészség vega és tészta