Fűszeres csirkecombbal töltött édesburgonya
Most következő receptünk - bár a blogra csak most kerül fel elfoglaltság miatt-
nagyszerű étel, gyors, belefér a 160 grammos étrendbe, így ideális cukorbetegeknek.és látványnak sem utolsó, mellesleg laktató is 1 darab édesburgonya töltve bőséges étel egy főnek.
Hozzávalók:
- Adagonként 1 db édesburgonya (jelen esetben 5 db nagyobb)
- 4 db csirke felsőcomb filézve
- 1 nagy fej vöröshagyma
- kaliforniai paprika több színben
- só, bors, oregánó
- olívaolaj
- sajt
- tejföl
- aprított petrezselyem
A tepsit kibélelünk sütőpapírral, az édesburgonyákat megszurkáljuk és 200 fokra előmelegített sütőben 30 percet sütjük, majd hagyjuk kihűlni
A krumplikat félbe vágjuk közepét kivájjuk, hogy tölteni lehessen a kivájt darabokat félrerakjuk krémleveshez, recept van az oldalunkon. A krumplikat picit meglocsoljuk olívaolajjal és sózzuk, borsozzuk. Ezt követően elkészítjük a tölteléket.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük a húst, a csíkokra vágott paprikákat, a karikázott hagymát, sózzuk, borsozzuk, oregánóval hintjük, olívaolajjal locsoljuk és sütőben 200 fokon készre sütjük.
A húst villával széttépjük és a hússal, sült zöldségekkel betöltjük a krumplikat, tetejére sajtot reszelünk és 10 perc alatt készre sütjük, hogy a sajt is megpiruljon.
Tálaláskor tejföllel locsoljuk és friss petrezselymet aprítunk rá. (nekem csak fagyasztott volt éppen, de így is finom volt)
Jó étvágyat!