2021. ápr 15.

Fűszeres csirkecombbal töltött édesburgonya

írta: Petőcz Ferenc
Fűszeres csirkecombbal töltött édesburgonya

Most következő receptünk - bár a blogra csak most kerül fel elfoglaltság miatt-

nagyszerű étel, gyors, belefér a 160 grammos étrendbe, így ideális cukorbetegeknek.és látványnak sem utolsó, mellesleg laktató is 1 darab édesburgonya töltve bőséges étel egy főnek. 

img_0870.JPG

Hozzávalók:

  • Adagonként 1 db édesburgonya (jelen esetben 5 db nagyobb)
  • 4 db csirke felsőcomb filézve
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • kaliforniai paprika több színben
  • só, bors, oregánó
  • olívaolaj
  • sajt 
  • tejföl
  • aprított petrezselyem

A tepsit kibélelünk sütőpapírral, az édesburgonyákat megszurkáljuk és 200 fokra előmelegített sütőben 30 percet sütjük, majd hagyjuk kihűlni

img_0863.JPG

A krumplikat félbe vágjuk közepét kivájjuk, hogy tölteni lehessen a kivájt darabokat félrerakjuk krémleveshez, recept van az oldalunkon. A krumplikat picit meglocsoljuk olívaolajjal és sózzuk, borsozzuk. Ezt követően elkészítjük a tölteléket.

img_0866.JPG

Egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük a húst, a csíkokra vágott paprikákat, a karikázott hagymát, sózzuk, borsozzuk, oregánóval hintjük, olívaolajjal locsoljuk és sütőben 200 fokon készre sütjük.

img_0864.JPG

A húst villával széttépjük és a hússal, sült zöldségekkel betöltjük a krumplikat, tetejére sajtot reszelünk és 10 perc alatt készre sütjük, hogy a sajt is megpiruljon.

img_0868.JPG

Tálaláskor tejföllel locsoljuk és friss petrezselymet aprítunk rá. (nekem csak fagyasztott volt éppen, de így is finom volt)

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta