2021. jún 14.

Csirkés bulgurral töltött kaliforniai paprika

írta: Petőcz Szabó András
Csirkés bulgurral töltött kaliforniai paprika

papri1.jpg

Mi nagyon szeretjük a viszonylag kevés munkával járó ételeket, mindez ha még kevés mosogatni valóval is párosul és gyors az elkészítése az biztosan nyerő nálunk. Ez egy olyan étel amit egy fárasztó nap után is hamar el lehet készíteni. Aki ennél gyorsabban is le szeretné tudni a konyhai munkát az használjon darált húst. A tetejére kevés reszelt sajt kerül, bármilyen jó hozzá, akár tubusos is. Én kemény sajtot használtam, ez nem fog annyira színt kapni.A recept 4 személyre szól.

Hozzávalók: 6 nagyobb kaliforniai paprika, 20 dkg. bulgur, 1 csirkés leveskocka, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 30 dkg. csirkemell (lehet darált hús is), kevés olaj, 2 tk. őrölt pirospaprika, ízlés szerint só és bors, 300-grammos kukoricás zöldségkonzerv, tetejére kevés reszelt sajt.

papri3.jpg

Elkészítés: A bulgurt 2x mennyiségű vízzel felöntjük, felforraljuk, belemorzsoljuk a leveskockát, alacsony lángon időnként megkeverve puhára pároljuk, ez kb. 15 perc, majd lehúzzuk a tűzről és pihenni hagyjuk. A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk. Eközben a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és a feldarabolt csirkehúst. Fehéredésig pirítjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával. Annyi vizet adunk hozzá amennyi éppen csak ellepi, lefedjük és kb. 15-20 percen keresztül pároljuk. Eközben előkészítjük a paprikákat, levágjuk a tetejüket és az ereket is kiszedjük belőlük. Egy hőálló tálba helyezzük őket. Ha a hús elkészült a bulgurt és a zöldségkonzervet is bele forgatjuk.

papri2.jpg

Evvel a töltelékkel megtöltjük a paprikákat, reszelt sajttal megszórjuk őket, kevés vizet öntünk alá, és mehet az előmelegített sütőbe, kb. 20 perc alatt megsütjük. Amikor kész, melegen tálaljuk.

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta