Cavatelli tészta
Könnyű, 2-3 adag
Szeretjük a tésztás ételeket, így készítettünk is már többfélét, de a tészta hogy készül, arról kevés szó esik. Most mutatunk egy bárki által könnyen elkészíthető olasz durum tészta receptet, higgyétek el, megéri elkészíteni és finomabb is a boltinál.
Hozzávalók:
- 25 dkg durumtészta liszt
- 8 dkg BL55 fehér lsizt
- 1 ek só
- 1 ek olívaolaj
- 1,5 dl víz
Az alapanyagokat 10-15 perc alatt homogén gyurmaszerű masszává gyúrjuk, majd zacskóba téve 30 percet pihentetjük.
Ezt követően a tészta harmadát levágjuk a maradékot a formázás végéig vissza tesszüka zacskóba, hogy ne száradjon ki.
A levágott darabból 1 cm vastag rudat formázunk. Ezt követően 2 cm-es darabkákra vágjuk, majd az így kapott darabkákat lúdgége tészta formázó felületén a hüvelykujjunkkal megformázzuk.
Ez úgy történik, hogy a tésztát lenyomjuk magunktól elfelé hajtuk, így keletkezik a külső felületen a csík, a belsejében pedig az ujjunktól egy üreg lesz. Háromszoros mennyiségű vízben megfőzzük, bármilyen szószhoz ideális köret.
Jó étvágyat!