2021. júl 04.

Cavatelli tészta

írta: Petőcz Ferenc
Cavatelli tészta

Könnyű, 2-3 adag

teszta3_1.jpg

Szeretjük a tésztás ételeket, így készítettünk is már többfélét, de a tészta hogy készül, arról kevés szó esik. Most mutatunk egy bárki által könnyen elkészíthető olasz durum tészta receptet, higgyétek el, megéri elkészíteni és finomabb is a boltinál.

Hozzávalók:

  • 25 dkg durumtészta liszt
  • 8 dkg BL55 fehér lsizt
  • 1 ek só
  • 1 ek olívaolaj
  • 1,5 dl víz

Az alapanyagokat 10-15 perc alatt homogén gyurmaszerű masszává gyúrjuk, majd zacskóba téve 30 percet pihentetjük.

Ezt követően a tészta harmadát levágjuk a maradékot a formázás végéig vissza tesszüka zacskóba, hogy ne száradjon ki.

A levágott darabból 1 cm vastag rudat formázunk. Ezt követően 2 cm-es darabkákra vágjuk, majd az így kapott darabkákat lúdgége tészta formázó felületén a hüvelykujjunkkal megformázzuk.

teszta1_1.jpg

Ez úgy történik, hogy a tésztát lenyomjuk magunktól elfelé hajtuk, így keletkezik a külső felületen a csík, a belsejében pedig az ujjunktól egy üreg lesz. Háromszoros mennyiségű vízben megfőzzük, bármilyen szószhoz ideális köret.

Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá

Egészség vega és tészta