Karalábéleves májgaluskával
Eredetlieg könnyed falatnak rántott karalábét terveztem. Közben az interneten találtam ezt a levest és el kellett készítenem. Csuda jó lett. Ajánlom nektek.
Hozzávalók:
- 1 kg karalábé kockázva
- 10 dkg répa kockázva
- 4 ek vaj
- 2 ek olaj
- 3 dl főzőtejszín
- só
- petrezselyem
Májgaluskához:
- 25 dkg csirkemáj
- 1 tojás
- 1 fej hagyma
- 3 ek liszt
- 3 ek zsemlemorzsa
- 1 vízbe áztatott majd kinyomkodott zsemle
- 1 csokor petrezselyem
- majoránna
- bors
- só
A leveshez a kockázott zöldségeket vaj olaj keverékén elkezdem párolni, majd felöntöm 2,5 liter vizzel. Sóval esetleg ételízesítővel hintem. Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadom a tejszínt.
A galuskához az alapanyagokat késes betétű robotgéppel pürésítem, majd picit hagyom pihenni. Ezt köveően galuska szaggatóval beleszaggatom a levesbe, amint feljön a tetejére és megfő tálalható. Jó étvágyat!