2021. júl 04.

Karalábéleves májgaluskával

írta: Petőcz Ferenc
Karalábéleves májgaluskával

karalabe.jpg

Eredetlieg könnyed falatnak rántott karalábét terveztem. Közben az interneten találtam ezt a levest és el kellett készítenem. Csuda jó lett. Ajánlom nektek.

Hozzávalók:

  • 1 kg karalábé kockázva
  • 10 dkg répa kockázva
  • 4 ek vaj
  • 2 ek olaj
  • 3 dl főzőtejszín
  • petrezselyem

Májgaluskához:

  • 25 dkg csirkemáj
  • 1 tojás
  • 1 fej hagyma
  • 3 ek liszt
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 1 vízbe áztatott majd kinyomkodott zsemle
  • 1 csokor petrezselyem
  • majoránna
  • bors

A leveshez a kockázott zöldségeket vaj olaj keverékén elkezdem párolni, majd felöntöm 2,5 liter vizzel. Sóval esetleg ételízesítővel hintem. Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadom a tejszínt.

A galuskához az alapanyagokat késes betétű robotgéppel pürésítem, majd picit hagyom pihenni. Ezt köveően galuska szaggatóval beleszaggatom a levesbe, amint feljön a tetejére és megfő tálalható. Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Magyar Levesek Húsok és halak Egészség vega és tészta