Pirított csirkeszív édesköménnyel, grapefruittal
Elkészítés 5 perc plusz az előkészület ( 2 adag)
A csirkeszív, comb mindig az a része a csirkének, amely kapós falat és lehet veszekedni, hogy ki kapja. De most nem kell, mert jut annak, aki kér és igazán komoly gasztróélmény éri a fogyasztót, mellesleg pikk-pakk kész az étel. Korábban már volt egy hasonló receptünk, most ez jön és még van a tarsolyban. Szerintem ez is lehet ünnepi fogás.
Hozzávalók:
- felpucolás után mért 30 dkg csirkeszív
- 1 nagy fej vöröshagyma félholdra vágva
- 2 közepes méretű édeskömény darabolva ( az ánizskapor külön félrerakva)
- só, frissen őrölt bors
- zsír
- 1 db grapefruit
- 1 tk ecet
A szívek végeit levágjuk majd 4 felé daraboljuk, megmossuk, lecsepegtetjük. Az így megmaradt szívnek kell 30 dkg-nak lennie.
Egy hőtartó azaz vas serpenyőben felhevítjük a zsírt, erre dobjuk a szívdarabokat, amelyet kb 2 percet pirítunk végig magas hőfokon. Ekkor hozzáadjuk a hagymát, az édesköményt az ecetet, sózzuk, borsozzuk, majd 3 percet pirítjuk tovább az egészet. Hozzáadunk kb fél dl grapfruit levet, ezzel is pároljuk 1 percet. Tálaljuk az ételt, amelyre az édeskömény leszedett ánizskapor leveleit szórjuk darabolva és filézett grapefruit darabokat is rá helyezünk. Rozskenyérrel fogyasztva finom fogás.
Jó étvágyat!