2021. dec 07.

Pirított csirkeszív édesköménnyel, grapefruittal

írta: Petőcz Ferenc
Pirított csirkeszív édesköménnyel, grapefruittal

Elkészítés 5 perc plusz az előkészület ( 2 adag)

sziv1_1.jpg

A csirkeszív, comb mindig az a része a csirkének, amely kapós falat és lehet veszekedni, hogy ki kapja. De most nem kell, mert jut annak, aki kér és igazán komoly gasztróélmény éri a fogyasztót, mellesleg pikk-pakk kész az étel. Korábban már volt egy hasonló receptünk, most ez jön és még van a tarsolyban. Szerintem ez is lehet ünnepi fogás.

Hozzávalók:

  • felpucolás után mért 30 dkg csirkeszív
  • 1 nagy fej vöröshagyma félholdra vágva
  • 2 közepes méretű édeskömény darabolva ( az ánizskapor külön félrerakva)
  • só, frissen őrölt bors
  • zsír
  • 1 db grapefruit
  • 1 tk ecet

A szívek végeit levágjuk majd 4 felé daraboljuk, megmossuk, lecsepegtetjük. Az így megmaradt szívnek kell 30 dkg-nak lennie.

Egy hőtartó azaz vas serpenyőben felhevítjük a zsírt, erre dobjuk a szívdarabokat, amelyet kb 2 percet pirítunk végig magas hőfokon. Ekkor hozzáadjuk a hagymát, az édesköményt az ecetet, sózzuk, borsozzuk, majd 3 percet pirítjuk tovább az egészet. Hozzáadunk kb fél dl grapfruit levet, ezzel is pároljuk 1 percet. Tálaljuk az ételt, amelyre az édeskömény leszedett ánizskapor leveleit szórjuk darabolva és filézett grapefruit darabokat is rá helyezünk. Rozskenyérrel fogyasztva finom fogás.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta