Citromos cukkinis spagetti
3 adag
Nem voltunk még Olaszországban, de Horvátország olyan részén igen, amely közel volt Olaszországhoz. Sok tésztás ételt fogyasztottunk. Megpróbáljuk emlékezetből lefőzni őket, de nem mindig megy. Viszont sikerült kitalálni egy új receptet és ezt megosztom veletek Szerintem ez is ízleni fog.
Hozzávalók:
- 25 dkg spagetti (jelen esetben friss házi spagetti)
- 1 kisebb gömbcukkini lereszelve
- 1 fej vöröshagyma kockázva
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- 2 dl tejszín
- só, frissen őrölt bors
- 1 citrom reszelt héja
- Ízlés szerint frissen facsart citrom leve
- olívaolaj
- 5 dkg grana padano sajt reszelve
- 1 csokor petrezselyem
- 5 db szardella filé
A tésztát főzzük ki, közben készítsük el a mártást. A cukkini a hagymákkal a szardella filékkel az olívaolajon pároljuk meg, majd adjuk hozzá a citrom héját az aprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk és a tejszínnel főzzük össze a végén a citrom levével ízesítsük a mártást. A tésztát szedjük a mártásra, keverjük el, adjunk egy picit a tészta főző levéből is hozzá.
Tálaljuk és reszelt sajttal szórjuk. Jó étvágyat!
Házi spagetti: