2024. ápr 26.

Tojásos sonkakrém

írta: Petőcz Szabó András
Tojásos sonkakrém

tojasos_sonkakrem.jpg

Ezt a receptet a húsvéti maradékok felhasználására találtam ki. Szerintem sok háztartásban akad, hogy marad a sűlt húsból, de senki sem kívánja már. Jobbik esetben a család kutyája, rosszabbikban a kuka kapja meg. Egy nagyon finom kencévé át alakítva, garantálom, hogy az utolsó falatig el fog fogyni. Tojás súlya maximum a negyede legyen a maradék húsnak. Újhagyma helyett vöröshagyma, póré, esetleg snidling is kerülhet bele, ami éppen van otthon. A vaj fele annyi legyen mint a hús és a tojás eggyüttes súlya. Könnyebb lesz kikeverni, ha a vaj szobagőmérsékletű.

Hozzávalók: maradék főtt sonka, néhány keményre főtt tojás, 1-2 szál újhagyma, vaj, 1 ek reszelt torma, esetleg még ízlés szerint fűszerezhetjük.

elkészítés: Roppant egyszerű! Az összes hozzávalót apró lyukú darálón ledaráljuk, majd a tormával és a vajjal simára keverjük. Néhány órát pihentetjük, hogy átérjenek az ízek, de azonnal is fogyaszthatjuk kenyérre kenve, megrakva uborkával, retekkel, paprikával, paradicsommal.

Szólj hozzá

Magyar Húsok és halak