Burgonyás lángos (töltött és sima)
A lángos szívünknek kedves, szerelmes nyári élmények és télen a piacok hangulata, de miért ne készíthetnén itthon is el. Volt már lángos receptünk, de most egy újabb következik. Fogadjátok szeretettel.
Hozzávalók:
- 200 g burgonya (tisztítva)
- 2 tk só
- 500 g finomliszt
- 1 mk kristálycukor
- 25 g friss élesztő
- 300 ml tej
- bő olaj a sütéshez
A burgonyát megpucoljuk, és egészben, enyhén sós vízben puhára főzzük. Amikor megfőtt a krumpli, négybe vágjuk és hagyjuk, hogy a felesleges nedvesség eltávozzon belőle. Ez nagyon fontos mozzanat, hiszen nem szeretnénk, ha plusz nedvesség kerülne a tésztánkba víz formájában.
Míg a burgonya kigőzölődik, egy keverőtál aljába kimérjük a sót. Azért az ...