Fahéjas birskrémleves
Akik szeretik a gyümölcslevest, azoknak egy újabb receptet mutatok be birsalmából. Ebből a különleges gyümölcsből készítettünk likőrt is. A dió és a mentalevél opcionális. Tálalhatjuk még tejszínhabbal, esetleg 1-2 gombóc vanília fagylalttal.

Hozzávalók: 1 kg tisztított birsalma, 1,2 l víz, 1 narancs, 3 rúd fahéj, 4-5 db szegfűszeg, 1 db csillagánizs, 2 dl főzőtejszín, 10 dkg pucolt dió, ízlés szerint őrölt fahéj és néhány mentalevél.
Elkészítés: A birsalmát héjastól kisebb kockákra vágjuk. A magházát és az esetleges hibás részeket eltávolítjuk róra. A narancsot vékonyan felkarikázzuk. Egy lábasba tesszük a fűszerekkel és a vízzel. Addig főzzük, amíg a birs meg nem puhul. Ebben a lében ...











