Spagetti aglio, olio e peperoncino
2 adag

Városunk egyik ikonikus olasz éttermében ettem egyszer ezt az ételt. Nagyon egyszerű dologról van szó, ugyanakkor határozottan finom is, így tegnap este elkészítettem páromnak is. Fogadjátok szeretettel.
Hozzávalók:
- 25 dkg friss házi durum spagetti
- 4 gerezd fokhagyma lövésre reszelve vagy zúzva
- Nagy csokor petrezselyem
- 1 friss Csíki vagy szárított ízlés szerint
- Só
- Olívaolaj
Ha nincs házi tészta jó a bolti, de házi mindig finomabb és olcsó és egészséges. A recept egyszerű ameddig főzzük a tésztát, ez házi tészta esetén pár perc az olívaolajon illatosodásig pirítjuk a pépes fokhagymát jól elkeverve, és a csilit,majd erre szedjük rá a lecsepegtetett tésztát. Ekkor megszórjuk gazdagon az apróra ...










