2018. júl 21.

Gyömbéres kukorica saláta

írta: Petőcz Ferenc
Gyömbéres kukorica saláta

Elkészítés: 30 perc, könnyű (4 adag)

dsc01106.JPG

Itt van a nyár és a múlt hétvégét leszámítva hétvégente rendre elmarad a strandidő, de egymásra, baráti összejövetelekre mindig marad idő és ilyenkor előkerül a grill, amelyhez a most összedobott salátánk jó kiegészítő tud lenni.

4 cső kukoricát készítsünk elő. Majd ezt követően a héjukat húzzuk hátra, de ne vegyük le csak a hajat. Majd húzzuk vissza héjat és egy edénybe készített vízbe helyezzük őket kb 10 percre. Erre azért van szükség, hogy amikor a kukoricát grillezzük ne égjen meg a héja és a belül keletkezett gőzben meg tudjon főni a kukorica.

Amikor letelt a 10 percünk vagy faszén parázs felett rendszeresen forgatva kezdjük el grillezni vagy grillserpenyőben a kukoricákat. Kb 10 perc után vegyük le a kukoricák héját és még 5 percig grillezzük szinté tovább forgatva, majd hagyjuk kihűlni.

Ameddig hűl a kukorica, addig egy nagyobb vagy kettő közepes lilahagymát daraboljunk félholdakra. Egy salátástálban 2 ek mézet 1 citrom vagy 2 lime levével keverjünk el, ehhez adjunk 1 chilit darabolva és jól keverjük el az egészet, sózzuk, borsozzuk, reszeljünk bele egy kis darabka friss gyömbért.

A kukoricát vágjuk le a csutkájáról, adjuk a lilahagymával az öntethez és egy kis csokor petrezselymet is aprítsunk hozzá, jól keverjük össze, fél órát hagyjuk pihenni. Hidegen és melegen is kíváló köret.

Jó étvágyat!

dsc01105.JPG

Szólj hozzá

Egészség vega és tészta