Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2021. júl 29.

Cukkinis gombaleves

írta: Petőcz Ferenc
Cukkinis gombaleves

Idén nyáron óvatosságból nem mertünk befizetni külföldi utat, így le is maradtunk róla, de a magyar tenger kárpótolt mindenért. Ott ettük ezt a levest és persze gyorsan el is kellett készíteni, annyira megtetszett. Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma kockázva 2 gerezd fokhagyma reszelve 2 ek…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Levesek Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta

2021. júl 28.

Olimpia szelet

írta: Petőcz Ferenc
Olimpia szelet

  2016-ban a Riói Olimpia alatt tradicionális brazil süteményt készítettünk ide az oldalra. Most pedig a békebeli Olimpia szeletet sütöttük meg. Könnyed habos finomság lett. Hozzávalók: 35 dkg liszt 25 dkg vaj 5 dkg cukor 1 zacskó sütőpor 1 tojássárgája 1 csomag vanilíás…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Sós és édes szenvedélyek

2021. júl 04.

Karalébáleves májgaluskával

írta: Petőcz Ferenc
Karalébáleves májgaluskával

Eredetlieg könnyed falatnak rántott karalábét terveztem. Közben az interneten találtam ezt a levest és el kellett készítenem. Csuda jó lett. Ajánlom nektek. Hozzávalók: 1 kg karalábé kockázva 10 dkg répa kockázva 4 ek vaj 2 ek olaj 3 dl főzőtejszín só petrezselyem Májgaluskához: 25…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Levesek Húsok és halak Egészség vega és tészta

2021. júl 04.

Citromfű-menta szörp

írta: Petőcz Ferenc
Citromfű-menta szörp

6 db fél literes üveghez

A nyár a betakarítás ideje, ez így is van. Én pedig amit lehet palackba zárok.Most citromfű-ment szörp készült egyszerűen. Hozzávalók: 10 nagy ág citromfű 5 nagy ág menta 2 kg koronás szirupcukor 1,5 liter víz Az alapanyagokat felfőzzük, majd lefedve hagyjuk kihűlni, 24 órát pihentetjük.…

Tovább Szólj hozzá

2021. júl 04.

Aszalt paradicsomos rozsos gyökérkenyér

írta: Petőcz Ferenc
Aszalt paradicsomos rozsos gyökérkenyér

Tavaly raktam el házilag pár üveg fűszeres aszalt paradicsomot üvegben és most azon tanakodtam, hogy már az ideit kell elrakni, tehát ideje elhasznáni a régit. Így most egy finom fűszeres gyökérkenyér készült. Hozzávalók: 45 dkg BL 55 liszt 30 dkg világos rozsliszt 3 dkg friss élesztő 1 ek…

Tovább Szólj hozzá

Házi pékség

2021. júl 04.

Ribizli fagylalt

írta: Petőcz Ferenc
Ribizli fagylalt

Nyár van, idén most nagyon meleg, a hűsítő frissítés jól jön, ezért mi most fagyit készítettünk. Hozzávalók: 5 dl tejszín 25 dkg ribizli 6 ek juharszirup vagy méz ízlés szerint cukor 1 dl tej Fagylaltgépünket 24 órára előre jól befagyaztottuk. A tejszínből a cukorral krémet verünk, de nem…

Tovább Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek

2021. júl 04.

Cavatelli tészta

írta: Petőcz Ferenc
Cavatelli tészta

Könnyű, 2-3 adag

Szeretjük a tésztás ételeket, így készítettünk is már többfélét, de a tészta hogy készül, arról kevés szó esik. Most mutatunk egy bárki által könnyen elkészíthető olasz durum tészta receptet, higgyétek el, megéri elkészíteni és finomabb is a boltinál. Hozzávalók: 25 dkg durumtészta liszt 8 dkg…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

2021. júl 04.

Gombával, édesburgonyával és lila hagymával sült csirkecomb

írta: Petőcz Szabó András
Gombával, édesburgonyával és lila hagymával sült csirkecomb

Szeretem az olyan fogásokat ami nem pár oldal hozzávalót tartalmas, mégis nagyszerű étel lesz a végeredmény, az még nyerőbb nálam ha nem kell sokat mosogatni utána. Ez egy egytálétel, egyszerre készül el a köret és a hús is. Ezt az ételt akár reggel is elő lehet készíteni, mármint a húsok…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

süti beállítások módosítása