2022. júl 04.

Marokkói vegán egytál kuszkusz ágyon

írta: Petőcz Ferenc
Marokkói vegán egytál kuszkusz ágyon

6 adag

marokko.jpg

Tombol a nyár és ilyenkor a könnyeb ételek játszanak nagyobb szerepet. Nálunk mindig előtérbe kerülnek a mediterrán és az arab konyha ételei. E recept is egy ezek közül, de picit el időzünk majd néhány étellel ebben a világban, tehát érdemes lesz követni minket.

Hozzávalók:

  •  piros-, sárga, zöldszínű paprika kockázva
  • 2 közepes sárgarépa
  • 2 fej vöröshagyma  kockázva
  • 40 dkg csicseriborsó konzerv
  • 4 gerezd reszelt fokhagym
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 tk őrölt koriander, 1 mk őrölt római kömény
  • 4 ek olívaolaj
  • 2 padlizsán kockázva (nem kell meghámozni)
  • 1 darabos konzerv paradicsom
  • 35 dkg kuszkusz
  • 6 dl zöldségleves alaplé (kockából is jó)
  • 3 ek olívaolaj
  • só, bors

A körethez a zöldségalaplevet forraljuk fel az olívaolajjal, borssal, sóval, majd öntsük bele a kuszkuszt, keverjük át, fedjük le. 15 perc keverjük át, hogy pergősek maradjanak a szemek.

Egy másik edényben az olajon pároljuk meg a vöröshagymát, ezt követően adjuk hozzá a fokhagymát és azzal is pirítsuk 1-2 percet. Erre kerül a padlizsán, amelyetjó alaposan megpirítunk,  hogy kellően megpuholjon. Amikor ezt elértük belekerül a karikázott sárgarépa a paprikák, csicseriborsó. Fűszerezzük, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet és 3 dl vizet. Fedő alatt időnként átkeverve készre pároljuk, a kuszkusszal tálaljuk. Tálaláskor friss petrezselyemmel vagy korianderlevéllel megszórhatjuk.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Arab Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta