2024. ápr 29.

Padlizsán curry

írta: Petőcz Ferenc
Padlizsán curry

6 adag

439001268_10220271201209128_1172573406702554537_n.jpg

Ismét találtunk egy finom receptet, amelyhez nekünk csak a köretet kellett kitalálni, de ez nem volt művészet, hiszen a párolt rizs volt a megfelelő döntés, viszont az ételt tényleg el kell készítenie mindenkinek, annyira egyszerű, annyira, gyors és annyira finom.

1 adag: 332 kcal, fehérje: 9 gramm, szénhidrát 53,6 gramm, zsír: 9.27 gramm

Hozzávalók:

  • 0.5 dl olívaolaj
  • 2 db padlizsán
  • 1 nagy db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes db paradicsom
  • 2 ek füstölt pirospaprika
  • 2 ek curry por
  • 1 ek kurkum
  • bors ízlés szerint
  • sóízlés szerint
  • 4 dl kókusztej (1 konzerv)
  • 10 dkg spenót
  • 30 dkgg zöldborsó
  • 30 dkg rizs
  • 2 db újhagyma

A padlizsánt mossuk meg, héjastól kockázzuk falatnyi darabokra, majd egy nagy serpenyőben, kevés olívaolajon alaposan pirítsuk le. Ha kész, tegyük félre. (Ez alatt érdemes odatenni a rizst is.) Készítsük el a mártást. Aprítsuk fel a hagymákat és paradicsomot. Pirítsuk őket pár evőkanál olívaolajon. Adjuk hozzá a fűszereket, és pirítsuk tovább, amíg erőteljes curry illat nem lesz. Öntsük fel a kókusztejjel, és főzzük kevergetve 1-2 percig. Amikor kissé besűrűsödött, adjuk a keverékhez a fagyasztott zöldborsót, kicsivel később a sült padlizsánt. Legvégül pedig a spenótot. (Lehet fagyasztott, szálas spenót is.) Forraljuk mindezt pár percen át. Forrón isteni, de újramelegítve több napig fogyasztható.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá