Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2017. már 18.

Spenótos sárgarépafőzelék (6 adag)

írta: Petőcz Ferenc
Spenótos sárgarépafőzelék (6 adag)

Elkészítés: 40 perc

Hamarosan húsvét, a nyuszi pedig szereti a répát, a zöldségeket. Nekünk is böjt ideje van, így ez a recept nagyszerűen illeszthető ezen időszak étkeihez és persze a 160 grammos diétához is remek. Egy adag kb 500 gramm, 182 kcal, szénhidrát: 20,46 gramm, fehérje:10,2 gramm, zsír: 6.35…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

2017. már 17.

Húsvétra húsvéti répás magvas kenyér

írta: Petőcz Ferenc
Húsvétra húsvéti répás magvas kenyér

Elkészítés: 2,5 óra, könnyű

Ez egy kenyér húsvétra, de nem csak húsvétra, mindenkorra. 25 dkg BL 80 kenyérliszt10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt10 dkg sötét rozsliszt1 zacskó szárított élesztő2 tk só10 dkg reszelt répa4 dkg olvasztott vaj vagy margarin1 dl tejföl1,5 dl langyos vízlenmag, szezámmag, hajdina vegyesen ízlés…

Tovább Szólj hozzá

Házi pékség Egészség vega és tészta

2017. már 17.

Bakonyi sertésborda erdei gombával

írta: Petőcz Ferenc
Bakonyi sertésborda erdei gombával

Elkészítés: 2 óra, közepesen nehéz

Azt már tudjátok, hogy gombászunk és tanuljuk a gombaismeretet és azt is láttátok, hogy tegnap 4 különböző gombát szedtünk. Így nem volt mit tenni elő a kedvenc könyvemet a Balatonról és jöhetett a helyi étel autentikus elkészítése a bakonyi sertésborda. Mi 8 szelet tarját (1 kg) kiklopfoltunk,…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Szabadban láttuk főztük

2017. már 17.

Tinórú és vöröses nyálkás gomba

írta: Petőcz Ferenc
Tinórú és vöröses nyálkás gomba

A vöröses nyálkás gomba és a tinórú gombafélék az egyik legfinomabbak. Ugye, viszont nem sokan tudják, hogy a vargánya is tinórú fajta. A képen talált gombák fenyők között találtuk, nem adom ki a helyet. Erdei gombát szedni némi alapismeret után szabad, a különböző fajokat tessék külön rakni és…

Tovább Szólj hozzá

Szabadban láttuk főztük

2017. már 17.

Nyúl tagine kuszkusszal

írta: Petőcz Ferenc
Nyúl tagine kuszkusszal

Elkészítés: 3 óra, közepesen nehéz

 A marokkói konyha egyik híres étele a tagine. Több ilyen ételt is feltöltünk majdnektek, íme egy újabb finomság. Fantasztikus ízek és illatok. Fűszeres nyúl tagine Görbéné Vincze Edit által készített autentikus edényben. 2 fej vöröshagymát nagyobb darabokra vágunk, majd kevés olívaolajon picit…

Tovább Szólj hozzá

Arab Nemzetek konyhája Húsok és halak

2017. már 17.

Sózott citrom

írta: Petőcz Ferenc
Sózott citrom

Elkészítés: 30 perc + 1 hónap érlelés

Minden marokkói tagine egyik alapja a sózott citrom, Íme az amelyet mi ismerünk, mert nem elég felnőni az ezeregy éjszaka meséin, csodálni a mesés keletet és ismerni a csillagászat és matematika alapjait, mert mind-mind összefut az arab világban, hanem az ételeket is érdemes megismerni. Tehát a…

Tovább Szólj hozzá

Arab Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta

2017. már 17.

Tűzdelt karfiol

írta: Petőcz Ferenc
Tűzdelt karfiol

Elkészítés: 1 óra, könnyű

Facebook csoportunk egyik legaktívabb tagjától jött az ötlet erre az ételre, az alapot Ő készítette, mindenki másképp ízesíti. Egy biztos, nem fog csalódni. Megcsináltuk karfiolból, megcsináltuk brokkoliból. Bár szeretem a brokkolit, ezt az ételt mégsem lehet belőle megfelelően elkészíteni. Ami így…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

2017. már 17.

Túrós reteksaláta

írta: Petőcz Ferenc
Túrós reteksaláta

Elkészítés: 10 perc, könnyű

Hozzávalók: 1 doboz cottage  1 dl natúr joghurt 1 csokor friss hónapos retek 1 fej vöröshagyma vagy egy csokor újhagyma só, bors A retket megmossuk, felkockázzuk, majd hozzáadjuk a cottage-hoz és aprított hagymához. Sózzuk, borsozzuk, natúr joghurttal keverjük és hűtőben hagyjuk össze…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

2017. már 14.

Quesadillas házi teljes kiőrlésű tortillában

írta: Petőcz Ferenc
Quesadillas házi teljes kiőrlésű tortillában

Elkészítés: 10 perc, könnyű

A quesadillast megvallom eddig még nem ettem. Sokszor láttam TV-ben újságban, szívesen bele is haraptam volna a képernyőbe, de furcsán néztek volna rám. Az egyenízű gyorséttermi változatot pedig nem szívesen kóstoltam volna és az igazság az, hogy felénk nincs igazi mexikói étterem sem, így nagy…

Tovább Szólj hozzá

Mexikói Nemzetek konyhája Húsok és halak Egészség vega és tészta

2017. már 14.

Teljes kiőrlésű tortilla (10db)

írta: Petőcz Ferenc
Teljes kiőrlésű tortilla (10db)

Elkészítés: 40 perc, könnyű

Eddig mindig bolti tortillát vettem. Igaz hívhatjuk ezt arab lepénykenyérnek is, mert különbség a kettő között nincs, ők gyrost töltenek bele, ebből más lett. Remekül sikerült, íze állaga első osztályú. Első alkalommal készítettem, így nem lett kettő egyforma, sem kerek, inkább igazi rusztikus. 1…

Tovább Szólj hozzá

Mexikói Házi pékség

süti beállítások módosítása