Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2017. ápr 08.

Knédli, ahogy mi készítettük

írta: Petőcz Ferenc
Knédli, ahogy mi készítettük

Elkészítés kb 2 óra, könnyű

2017. április 02-án Pozsonyban volt futóversenyünk. András maratont, én félmaratont csapattam. Felejthetetlen élmény volt egy régi magyar városon átfutni, megismerni egy másik kultúrát, a modern Pozsonyt is és persze az ételeket. Helyi specialitás a knédli, amely sok étel kísérője. Mi is…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

2017. ápr 07.

Pirított csirkemelles- sajtos karfiol

írta: Petőcz Ferenc
Pirított csirkemelles- sajtos karfiol

Elkészítés: 1,5 óra, közepesen nehéz

Mire jó a kollégáinkkal együtt ebédelni? Például arra, hogy irigyen nézzük, hogy a másik mit is eszik. Szeretek a lányokkal ebédelni, sok eszmecsere mellett lehet új ötleteket szerezni, vagy épp elkérni a másik ételének receptjét. Így történt most is, de a saját szájíznek megfelelően átírtam…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

2017. ápr 05.

Füstölt makrélás tejszínes spagetti

írta: Petőcz Ferenc
Füstölt makrélás tejszínes spagetti

Elkészítés: 25 perc, könnyű

Ezt a receptet az ihlette, hogy amikor hó végén körbenéztem a kamrában és a hűtőben ezeket a hozzávalókat találtam, és egy remek fogás lett belőle! Ez az étel osztatlan sikert aratott páromnál, aki közölte velem, hogy még akad a fagyasztóban makréla, ha jobban körül nézek… Kell ennél nagyobb…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

2017. ápr 05.

Medvehagymás csicseriborsóval tálalt sült oldalas

írta: Petőcz Ferenc
Medvehagymás csicseriborsóval tálalt sült oldalas

Elkészítés: 2,5 óra, közepesen nehéz

Medvehagymás csicseriborsóval tálalt sült oldalas.Az oldalast fűszerezzük sóval, borssal, őrölt korianderrel, reszelt fokhagymával. Hagymakarikákkal pároljuk, majd pirosra sütjük. A körethez a csicseriborsót kevés olajon megpárolt egy csokor aprított medvehagymával és egy csokor aprított…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

2017. ápr 05.

Medvehagymás töltött dagadó

írta: Petőcz Ferenc
Medvehagymás töltött dagadó

Elkészítés 2,5 óra, közepesen nehéz

kb 1 kg dagadó30 dkg darált hús1 csokor medvehagyma25 dkg darabot csiperke gomba1 csokor petrezselyem2 zsemlekb 1 dl tej2 tojássó, bors1 kg vegyes zöldség, valamilyen grill zöldség fűszerkeverékA zsemlét kevés tejbe áztassuk be, majd morzsoljuk el, adjuk hozzá a darált húst, a sót, borsot, aprított…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

2017. ápr 05.

Medvehagymás tojásos nokedli Feri módra

írta: Petőcz Ferenc
Medvehagymás tojásos nokedli Feri módra

Elkészítés: 40 perc, könnyű

Medvehagymás tojásos nokedli Feri módra:1 csokor medvehagyma2 szál újhagyma5 dkg főtt sonka5 dkg házi füstölt szalonna5 tojás40 dkg lisztvíz, só, borsA medvehagyma felét feldaraboljuk, a liszttel, kevés sóval, 2 tojással és annyi vízzel, hogy deszkáról szaggatható tésztát kapjunk elkeverjük. A…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

2017. ápr 05.

Medvehagymás sajtos rúd

írta: Petőcz Ferenc
Medvehagymás sajtos rúd

Elkészítés: 1,5 óra, könnyű

Medvehagymás sajtos rúd. (Gyorsan elkészül és finom, illékony)50 dkg liszt2 dl tej25 dkg margarin vagy vaj2 tk só20 dkg reszelt sajt1 csokor medvehagyma aprítva+1 tojás és 20 dkg reszelt sajtAz alapanyagokat összedolgozzuk, fél órára a hűtőbe tesszük pihenni. Majd kinyújtjuk kb fél centi vastagra.…

Tovább Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek

2017. ápr 04.

Curry finom főzelék

írta: Petőcz Ferenc
Curry finom főzelék

Elkészítés: 1 óra, könnyű

Vannak napok amikor a nehéz húsos ételeket látni sem bírom, akkor jöhetnek a főzelékek, de ne legyen mindig minden ugyanúgy, így varázsoltuk el ezt az ételt. Jól jön a szénhidrát szegény diétába, bárcsak fogynék is végre! 1 adag 210 kcal, szénhidrát 24 gramm, zsír 9,95 gramm Egy edényben…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

süti beállítások módosítása