Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2017. feb 05.

Rántott borjúláb

írta: Petőcz Ferenc
Rántott borjúláb

Elkészítés: 2,5 óra, könnyű

Hozzávalók: 1,45 kg csontos borjúláb, babérlevél, só, szemes bors, köménymag, görögszéna,   1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, liszt, tojás, zsemlemorzsa Kérjük meg a hentesünket, hogy vágja négybe a borjúlábat. Otthon mossuk meg, mielőtt feldolgoznánk. Egy kuktába tegyük bele a csontot, a…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

2017. feb 05.

Medvehagymás-tepertős pogácsa

írta: Petőcz Ferenc
Medvehagymás-tepertős pogácsa

Elkészítés: 2,5 óra, könnyű

Medvehagymás tepertős pogácsa:1 kis pohár tejföl1 zacskó szárított élesztő25 dkg margarin1 kis csokor aprított medvehagyma1 tojás0,5 kg liszt1 ek cukorsó Ez a tészta alapanyaga, összedolgozzuk, pihentetjük, majd nyújtjuk és megkenjük 25 dkg darált tepertővel, amelyet sózunk és borsozunk ízlés…

Tovább Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek

2017. feb 05.

Szalagos fánk

írta: Petőcz Ferenc
Szalagos fánk

Elkészítés: 2 óra, közepesen nehéz

Itt a farsang és kell a fánk, íme a klasszikus szalagos fánk. Hozzávalók: 0,5 kg liszt0,4 dl langyos tej5 dkg cukor5 dkg vaj0,5 dl sütőrum2 dkg élesztőcsipet só2 tojás sárgájakb 1 liter olaj. A tejet a cukorral és az élesztővel keverjük el. Olvasszuk meg a vajat, de ne legyen meleg. Amikor az…

Tovább Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek

2017. feb 05.

Császárzsemle Graham lisztből

írta: Petőcz Ferenc
Császárzsemle Graham lisztből

Elkészítés: 2 óra, közepesen nehéz

Császárzsemle graham lisztből12 db:50 dkg BL 55 liszt+ 20 dkg graham liszt2 tk só1 tk cukor2,5 dl víz, 2,2 dl tej5 dkg puha vaj, 2 dkg élesztőszezámmag vagy mák a tetejére. Az alapanyagokat dolgozzuk össze. Hagyjuk kelni meleg helyen 45 percet, majd a tésztát fordítsuk lisztezett felületre,…

Tovább Szólj hozzá

Házi pékség Egészség vega és tészta

2017. feb 05.

Halas tészta Feri módra

írta: Petőcz Ferenc
Halas tészta Feri módra

Elkészítés: 30 perc, könnyű

A recept 4 adagra szól: 30 dkg spagettit megfőzünk sós vízben.Ez alatt az idő alatt egy póréhagymát feldarabolunk és kettő olajos hal konzerv olaján megpárolunk, hozzáadunk 2 gerezd reszelt fokhagymát és jöhet hozzá egy kevés fehér bors. Erre kerül az olajos hal, amelyet összetörünk a hagymával,…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

2017. feb 05.

Spenótos csicseriborsóleves

írta: Petőcz Ferenc
Spenótos csicseriborsóleves

Elkészítés: 45 perc, könnyű

Hozzávalók: 1 póréhagyma, 4 gerezd fokhagyma, 2 sárgarépa,1 db 40 dkg-os csicseriborsó-konzerv, kb. 10 dkg. spenót, 1 kezeletlen citrom héja, só, bors, 1kk. őrölt római kömény, olaj. Az olajat felforrósítjuk, beledobjuk a karikákra vágott póréhagymát, és kissé lepirítjuk. Amikor ez kész,…

Tovább Szólj hozzá

Levesek Egészség vega és tészta

2017. feb 05.

Öreg tarhonya bográcsban

írta: Petőcz Ferenc
Öreg tarhonya bográcsban

Elkészítés: 1,5 óra, közepesen nehéz.

Hozzávalók: 10 dkg füstölt szalonna, 25 dgk tarhonya, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 paprika és paradicsom, 1 kis doboz paradicsomsűrítmény, fél szál lángolt kolbász, 1 nagy krumpli, só bors és ízlés szerinti erős paprika, fűszerpaprika. A szalonnát kisütjük, majd beleszórjuk a…

Tovább Szólj hozzá

Szabadban láttuk főztük Egészség vega és tészta

2017. feb 05.

Narancsos-csokis kuglóf

írta: Petőcz Ferenc
Narancsos-csokis kuglóf

Elkészítés: 1 óra 15 perc, könnyű

Hozzávalók: 30 dkg margarin, 30 dkg porcukor, 5 tojás, 2 darab narancs leve, héja és 1 narancs filézve, 5 dkg kakaópor, 1 zacskó sütőpor, 33 dkg liszt, 5 dkg étcsoki aprítva A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat, a narancs levét, kakaót, lisztet,…

Tovább Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek

2017. feb 05.

Szilveszteri süti

írta: Petőcz Ferenc
Szilveszteri süti

Elkészítés: 1,5 óra, egyszerű

Hozzávalók:- 1/2 kg liszt- 1 csomag sütőpor- 25 dkg cukor- 20 dkg zsír (vagy vaj/margarin)- 2 egész tojás- 1 csomag vaníliás cukor- 3 szelet étcsokoládé- gyömbér por- lekvár A hozzávalókat - a csoki és a lekvár - kivételével összegyúrjuk.A tésztát két részre osztjuk. Az egyik részhez 3 szelet…

Tovább Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek

süti beállítások módosítása