Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2020. már 24.

Szardellás zöldséges teljeskiőrlésű tészta

írta: Petőcz Ferenc
Szardellás zöldséges teljeskiőrlésű tészta

Sokan vagyunk, akik szeretjük a gyorsan elkészíthető remek fogásokat. Most is egy ilyen jön és szerintem tetszeni is fog. A recept 4 személyre szól. 80 gramm szardella filét a saját olajában elkezdünk megpárolni, közben pedig felrakunk vizet a tésztának ami 40 dkg tésztát fog jelenteni, jelen…

Tovább Szólj hozzá

Olasz Nemzetek konyhája Húsok és halak Egészség vega és tészta

2020. már 24.

Máglyarakás

írta: Petőcz Ferenc
Máglyarakás

Klasszikus recept. Kb 20 éve nem ettem, így ideje volt elkészíteni és alapanyagai is jót tesznek ezekben a napokban az egészségünknek. Én maradékból készítettem, így nem a klasszikus kifli, hanem nálam 8 db zsemlére esett a döntés, azt kockáztam fel, majd 8 dl tejet öntöttem. 5 db tojásnak külön…

Tovább Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek

2020. már 24.

Gránátalmás csirkecomb tönkölytöretes körettel

írta: Petőcz Ferenc
Gránátalmás csirkecomb tönkölytöretes körettel

Személyenként 1 csirkecombot veszünk, így 4 főre 4 combot egyben vagy félbevágva sózunk, borsozunk. Vajjal kikenünk egy hőálló sütőtálat, belehelyezzük a combokat, majd aláöntünk 1,5 dl gránátalma levet. Lefedjük és hagyjuk párolni előmelegített sütőben 40 percet, ekkor a fóliát levesszük, hagyjuk…

Tovább Szólj hozzá

Arab Húsok és halak Egészség vega és tészta

2020. már 24.

Grillezett szarvasgombás pácos marhahús gombás szósszal, medvehagymás rizzsel

írta: Petőcz Ferenc
Grillezett szarvasgombás pácos marhahús gombás szósszal, medvehagymás rizzsel

4 nagyobb szelet marhahús 1 napra bepácolunk az alábbiak keverékével. Mozsárba összetörünk 1 ek nagy szemű Himalája sót, 1 tk vegyes borsot, 1 mk chilit, 1 tk koriandert, 1 tk mustármagot és hozzákeverünk 0,5 dl szarvasgombás olívaolajat. Másnap a húsokat grillserpenyőben megsütjük egyesével,…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

2020. már 17.

Savanyú tojás

írta: Petőcz Szabó András
Savanyú tojás

A tojásra legtöbbször csak hozzávalóként tekintünk, pedig ennél sokkal többet is ki lehetne hozni. Ritkán díszítő elemként bukkan fel. Most hogy közeleg a húsvét, egy olyan receptet mutatok meg, ami minden bőségtálon megállja a helyét. Nagyon egyszerű elkészíteni, és különleges íz lesz az eredmény.…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

2020. már 16.

Csirkés rakott brokkoli

írta: Petőcz Szabó András
Csirkés rakott brokkoli

Sokan vannak úgy hogy a ledolgozott munkanap után nincs kedve sokat bíbelődni a vacsorával, mégis valami főtt ételre vágyik, ne legyen sok hozzávaló, és hamar kész is legyen. Erre tökéletes ez a recept. A brokkoli vastag szárát se szoktuk kidobni, hanem a fás részt levágjuk róla körben, és…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

2020. már 14.

Csirkés kukoricaleves

írta: Petőcz Ferenc
Csirkés kukoricaleves

Mint látható, mostanában a 160 grammos diéta keretin belül mozgunk. Ez a recept is csak 20 gramm szénhidrátot tartalmaz, így jól illeszthető ebbe az étrendbe. Napjainkban már nagyon változatos, finom és jó ételek vannak cukorbetegeknek. ez is ilyen,egy könnyű vacsorára vagy ebédre. 1 fej…

Tovább Szólj hozzá

Levesek Mexikói Húsok és halak Egészség vega és tészta

2020. már 14.

Mexikói csirkemell Hasselback módra párolt kukoricával 4 adag

írta: Petőcz Ferenc
Mexikói csirkemell Hasselback módra párolt kukoricával 4 adag

Egy újabb recept a szénhidrátszegény diétához. Az egész családnak ízleni fog, készítsétek el. 1 tk pirospaprikát 1 tk szurokfűvel, sóval, frissen őrült borssal és korianderrel 0,5 dl olívaolajjal elkeverünk és még hozzákeverünk 2 gerezd reszelt fokhagymát. 60 dkg csirkemellet 4 felé választunk majd…

Tovább Szólj hozzá

Mexikói Nemzetek konyhája Húsok és halak Egészség vega és tészta

2020. már 09.

Mentás cukkinikrém szendvicsekhez

írta: Petőcz Ferenc
Mentás cukkinikrém szendvicsekhez

Az élet úgy adta, hogy fontossá vált a szénhidrátszegény diéta betartása. Így különösen az ilyen finom ételek, mint ez a recept nagyon jól jönnek. Szerintem nektek is ízleni fog. 40 dkg cukkinit alapos mosás után felkarikázunk, majd kevés olívaolajon enyhén sózva mindkét oldalukat lepirítva 3-4…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

2020. már 09.

Spenótos galuska juhtúrós mártogatóssal

írta: Petőcz Ferenc
Spenótos galuska juhtúrós mártogatóssal

Oldalunk ugyanezen a néven működő facebook csoportja valamikor az erdélyi konyha újság kedvelőiként indult. Most ez a recept is tőlük van, remek, gyors és finom étel, az arányokat a mártogatósnál átírtuk. A mártogatós:4 ek vajat megolvasztunk, hozzá adunk 2 ek lisztet, majd 3,5 dl tejet és 25 dkg…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta