Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2024. máj 10.

Rakott karfiol

írta: Petőcz Ferenc
Rakott karfiol

6 adag

Most is, mint mindig szerettünk volna egy könnyed ebédet amely bele passzol a szénhidrát csökkentett étrendbe. Úgy hiszem, sikerült és reméljük nektek is tetszeni fog. Hozzávalók: 80 dkg karfiol só,bors 20 dkg bulgur 3 ek étolaj 1 fej vöröshagyma kockázva 4 gerezd fokhagyma 2 tk füstölt…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak Egészség vega és tészta

2024. máj 10.

Kimcsi leves

írta: Petőcz Ferenc
Kimcsi leves

Lassan négy év telik el, amióta elkezdtünk fermentálni. Az elsőt párom követte el egy koreai kimcsi formájában. 2020-ban nem tavasszal, hanem szeptemberben volt az Ultrabalaton futóverseny, amikor onnan hazatértünk, akkor reggel kellett valamit enni. Én megettem egy fél üveggel, annyira ízlett,…

Tovább Szólj hozzá

Kínai Levesek Nemzetek konyhája

2024. ápr 26.

Tojásos sonkakrém

írta: Petőcz Szabó András
Tojásos sonkakrém

Ezt a receptet a húsvéti maradékok felhasználására találtam ki. Szerintem sok háztartásban akad, hogy marad a sűlt húsból, de senki sem kívánja már. Jobbik esetben a család kutyája, rosszabbikban a kuka kapja meg. Egy nagyon finom kencévé át alakítva, garantálom, hogy az utolsó falatig el fog…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Húsok és halak

2024. ápr 26.

Rakott lila káposzta

írta: Petőcz Szabó András
Rakott lila káposzta

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 60 dkg darált hús, pirospaprika, 1 ek erős pista, 3 dl passata, 1,5 dl víz, olaj vagy zsír, 20 dkg rizs, 10 dkg kristálycukor, 0,3 dl víz, 1 kg reszelt lila káposzta, 3 db babérlevél, ízlés szerint  őrölt kömény és só, 0,3 dl balzsamecet, 1 nagy…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Húsok és halak

2024. ápr 16.

Carbonara házi tésztából

írta: Petőcz Ferenc
Carbonara házi tésztából

4 adag

Sokan azt hiszik ismerik a carbonara készítését, készítik kolozsvári szalonnából és tejszínnel. Nos ezekből egyik sem kell bele, igyekeztünk most autentikusan elkészíteni, sikerült is. Az esztétikai értéket picit rombolhatja, hogy a házi száratított tésztás zacskócsomon végéig mentek a cicáink, így…

Tovább Szólj hozzá

Olasz Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta

2024. ápr 16.

Medvehagymafőzelék

írta: Petőcz Ferenc
Medvehagymafőzelék

4 adag

Medvehagymából nem tudunk eleget venni minden formában fogy, kerül szendvicsbe, pogácsába, készült máre leves, kencébe volt isteni ízfokozó most pedig főzelékbe ejtettünk belőle és tessék, nagyon finom lett. Egy adag: 310 kcal, fehérje: 6,43 gramm, szénhidrát: 35,1 gramm, zsír: 15,31 gramm. Plusz a…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

2024. ápr 12.

Csicseriborsós sárgarépa főzelék garam masala pácban érlelt tofuval.

írta: Petőcz Ferenc
Csicseriborsós sárgarépa főzelék garam masala pácban érlelt tofuval.

4 adag

Időnként megemlítjük, hogy szénhidrát csökkentett étrendre van szükségünk egészségügyi okok miatt, így az étkezési "bűnőzést" azért többnyire egészségesebb ételekkel kompenzáljuk. A most következő recept is egy ilyen főzelék, amelynek amúgy is minden asztalon helye lehet az ízek nagyszerű…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

2024. ápr 11.

Nézsai almával töltött nyúl párolt lila káposztával

írta: Petőcz Ferenc
Nézsai  almával töltött nyúl párolt lila káposztával

Követőinknek nem szokatlan, hogy rendszerint visszatértünk a gyökerekhez és egy-egy múltbéli táj jellegű magyar ételt keltünk életre. A most következő nógrádi recept is ezek közé tartozik, amilyen egyszerű, annyira nagyszerű étel. Hozzávalók: 2 kg nyúlhús (egy egész nyúl hátsó része) só, 1…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak Egészség vega és tészta

süti beállítások módosítása