Sajtos-olívabogyós kovászos kenyér
Elkészítés: 4-6 óra
Rendszeresen készítünk házi kenyeret. A kovászos az igazi, ez apedig ennek is egy kíváló változata, az eredeti recept svanyítót japaenó paprikával készül, úgy is szoktuk készíteni, de mi szeretjük az olívabogyót és volt egy megkezdet üveggel, jobb romlás előtt elhasználni.A receptből egy kb 1,1 kg súlyú kenyeret kapunk.
Hozzávalók:
- 135 gramm kovász
- 1 ek só
- 3,75 dl víz
- 525 gramm BL80 kenyérliszt
- 6 dkg lecsepegtetett darabolt olívabogyó
- 6 dkg apróra kockázott ízéletesebb keménysajt
- 1 ek sikér (elhagyható)
Az alapanyagokat dagasztógéppel 4-es fokozaton 5 perc alatt összedolgozzuk. Ezt követően 2 órát pihentetjük lefedve úgy, hogy fél óránként átgyúrjuk. Innen mehet a szakajtóba, ott hagyjuk ...