Citromos-kapribogyós rája fehér borban párolva
6 adag
Ennek a receptnek a története nem most kezdődött. Tízen évvel ezelőtt a kedvenc görög városkában láttam a helyi halboltban -ahol visszatérő vásárló vagyok- ráját. Mindig csak 1-2 darab volt vagy az sem, de sosem adták el, így nem jutottam hozzá. Idén Horvátországban járva az egyik nagykereskedelmi lánc halpultján állandó termék volt a rája, így nekem már csak egy jó recept kellett hozzá, így alkottuk meg ezt az ételt.
Hozzávalók:
- 60 dkg rája filé
- frissen őrölt bors
- só
- 2 ek apró kapribogyó
- 1 citrom
- 1 dl száraz fehérbor
- olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
A rája 1400 Ft/kg áron nem volt drágának mondható és még akkor sem, ha felpucolás után marad a 60 dkg halhús. A hal uszonyait levágjuk a ...