Töltött karalábé kicsit másképpen
Egy glutén- és szénhidrátmentes recept.
Hozzávalók:
Egy glutén- és szénhidrátmentes recept.
Hozzávalók:
Üde zöldbe borult a természet nagy kirándulások ideje van soron. A zsenge csalánleveleket begyűjtőttük gomba híján. Ebből készült egy vitamindús leves egy finom betéttel. Próbáljátok ki.
Hozzávalók:
Leves:
Zsemlegombóc:
Tegyük fel elsőnek a levest. A hagymákat pároljuk kevés olívaolajon üvegesre. Ezt követően adjuk hozzá a többször átmosott, ...
Eljött az idei húsvét sajnos felemás idővel, de nagyon vártuk a friss ízeket, illatokat, élénk pompában ringatózó virágokat. A böjti időszak után nehezebb ételek jönnek és szerintem kell valami finom desszert is. Párom nagy rajongója a flamingóknak, ígértem már neki, elkészítem a flamingó szeletet, így is lett,húsvétra ezzel leptem meg.
Hoozávalók:
Tészta:
Krém:
Elsőnek a krémet készítjük el, a tejjel, 4 ek cukorral sűrű pudingot készítünk. A vajat a porcukorral kihabosítjuk. ...
Az idő előre haladtával - itt az életkoromra gondolok- egyre fontosabb, hogy a napi étkezésben jelen legyen valamilyen leves. Érdekes, ez fiatalabb koromban nem így volt és nem tudom más hogy van ezzel. A levesekhez pedig elengedhetetlen egy-egy ideálisnak tartott betét. Van már az oldalon jól sikerült visszatérő több is, most egy újabb következik. A daragaluska házi elkészítésétől sokan tartanak, pedig nem kell. Most medvehagymával készült, mert ez egy nagy kedvencünk és a szezonja rövid, így igyekszünk rövid idő alatt sokféle ételt készíteni belőle, persze a galuska idény jellegűen és ételtől függően készülhet natúr, petrezselymes, kapros...stb verzióban.
Hozzávalók:
A jelenlegi oldalunk kapacitása katalogizálás szempontjából erősen korlátozott, mert szerintünk szükségünk lenne egy gyors ételek mappára, sajnos ez most még nem működik, pedig ez az étel ott lenne méltó helyen. Na, semmi baj, egyszer majd csak lesz saját honlap szépen szerkesztve és akkor ott fogom majd katalogizálni, de addig ez marad és mindig leírjuk majd a gyors ételeknél, hogy ez egy gyors étel. Végül pedig ennyi felesleges mondható szóhalmozást követően jöjjön a finom recept.
Hozzávalók:
A hagymát kevés zsiradékon megpirítjuk, hozzáadjuk a ...
Amikor ezt az ételt késztettem már nagyon vártam a tavaszt, sokat nem akartam vacakolni és éppen a májat kívántam meg. Ha ez a három dolog így összepasszolt abban a pillanatban készült is ez a fejedelmi gyors étel.
Hozzávalók:
A vöröshagymát felkarikázzuk, az olvasztott vajon megpároljuk, ehhez adjuk a tisztított, aprított májat, fűszerezzük majoránnával. Amikor a máj elkészült rádobjuk a darabolt paradicsomot, az aprított póréhagymát, karikázott lilahagymát, gyorsan összeforgatjuk és nem főzzük tovább, így a zöldségek roppanósak ...
Volt a hűtőben padlizsán, valami gyorsan elkészíthetőt akartam készíteni belőle. A hűtőben találtam még juhtúrós és szeletelt bacont is. Fűszerezni egyáltalán nem kell, mert a túró és a szalonna is sós.
Hozzávalók: 25-30 dkg padlizsán, 25 dkg juhtúró, 1 csomag szeletelt bacon.
Elkészítés:A sütőt melegítsük elő 220 fokra. A padlizsán 2 végét levágjuk, reszelőn hosszanti csíkokra felszeljük. A szeletekre kevés túrót teszünk, és feltekerjük, a tekercseket egy-egy szelet baconnal beburkoljuk. Sűrűn egymás mellé tesszük egy kisebb tepsibe. 30-35 percig sütjük, vagy amíg a szalonna meg nem pirul rajta. Zöldsalátával, kis szelet pirítóssal fogyasszuk.
Rengeteg új ötletünk van, de a régi nagy klasszikusok is megjelennek az asztalunkon. Az iskolai menzán sokféle tokányt ettem, de még nem készítettem otthon, eddig. Fantasztikus, hamar elkészül. Ünnepi asztalon is megállja a helyét. A két fajta szalonna tökéletesen kiegészíti egymást. Tradicionálisan nokedli a körete, én most szarvacska tésztával kínáltam. Elmaradhatatlan kísérője a házi savanyúság és egy pohár olaszrizling. Fejedelmi étel! 4 főre szól a recept.
Hozzávalók: 86 dkg sertéstarja. 10 dkg füstölt szalonna, 20 dkg kolozsvári szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 tv paprika és paradicsom, fűszerpaprika, só, bors ízlés szerint, 2 dl tejföl, 2 ek liszt.
Elkészítés: A tarját először hosszában ...
Szeretjük a karfiolt, mogyoróvajat és a tésztás ételeket. Aki nem tud beszerezni udon tésztát, spagettivel és makarónival is elkészíthető az étel.
Hozzávalók: 60 dkg előfőzött udon tészta, 30 dkg karfiol, 2 ek. liszt, bő olaj a sütéshez, 1 csokor petrezselyemzöld.
Bundához: 1 tojás, 10 dkg. liszt, 1,5 dl víz, 1 tk fokhagymapor, ízlés szerint só és bors.
A mázhoz: 3 ek. szójaszósz és mogyoróvaj, 1 ek. méz, 1 lime leve, 3.5 dl víz.
Elkészítés: A tésztát 2 percre lobogó vízbe dobjuk, és leszűrjük. A karfiolt kis rózsákra szedjük, és összeforgatjuk a liszttel.Egy lábasban felmelegítjük az olajat kb. 160 fokra. A bunda hozzávalóit kikeverjük, és a lisztezett karfiolt belemártjuk, majd az olajban aranybarnára ...
Mi nagyon szeretjük a sütőtököt, és szinte küldetésnek érezzük, hogy minél változatosabb formában készítsünk remek ételeket. Másra is használható a sült tök és a krémlevesen túl.
Hozzávalók: 1 fej fokhagyma, 4 ek. olaj, 1 kisebb darab (kb. 80 dkg) sütőtök megtisztítva és darabolva, 1 tk. füstölt paprika, 20 dkg orzó tészta, 1 nagy póréhagyma félbevágva és vékonyan szeletelve, 1 sóban eltett citrom héja apróra darabolt héja, 20 dkg feta, 3 és fél ek. natúr joghurt, fél citrom leve.
Elkészítés: melegítsük fel a sütőt légkeverésen 160 fokra. Szedd le a fokhagyma külső leveleit, ügyelj rá, hogy az egész fej egyben maradjon. Tedd alufóliára, locsold meg 1 ek. olívaolajjal. csomagold össze a fóliát, és tedd a ...