Bacon házilag fermentált módon készítve
E sorok és a recept nem a bacon elnevezésről, eredetéről fognak szólni, hanem a házi egészséges adalékmentes elkészítésről, mert sokunk kedvence e szalonna és számos ételbe ez kerül. A mai időkben pedig a bolti ára egyre drágább, miközben elkészíteni nem jár sok munkával, csak ki kell várni az elkészülés idejét. Meg kell jegyeznem azt is, hogy z íze ennek sokkal jobb és a fűszerezés szabadon variálható, így ennek megfelelően most a saját verzió jön.
Hozzávalók:
- 1 kg császárhús (csont nélkül)
- 3 ek nitrites pácsó
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 1 tk frissen őrölt bors
- 2 babérlevél összetörve
- 1 tk majoránna
- 1 tk szárított rozmaring
- 1 tk kakukkfű
A fűszereket jól ...