Tejszínes-gyöngyhagymás-fehérboros nyúlragu (6 adag)
Kicsit fókuszba került nálunk a nyúlhús, de zsenge, finom, egészésges. Ebből próbáltunk pár remek ételt elkészíteni, ez az egyik. Jó étvágyat hozzá!

Kicsit fókuszba került nálunk a nyúlhús, de zsenge, finom, egészésges. Ebből próbáltunk pár remek ételt elkészíteni, ez az egyik. Jó étvágyat hozzá!
Ez is egy remek kemping étel, nem véletlenül készítettük a nyári friss ízek alapanyagaiból. Elcsépelt, de csak ismételni lehet, mindig az kell enni, aminek szezonja és ehhez a nyúl egészséges húsa jó társítás.
Hozzávalók:
A vöröshagymát olajon megpirítunk, majd bele reszeljük a fokhagymákat, majd jöhetnek a paprikák. Nem sokkal később hozzáadjuk a paradicsomokat, később a nyúl is a bográcsba kerül, és fehéredésig pirítjuk.
Következik a fűszerezés, majd felöntjük annyi vízzel ami épp ...
Ez egy finom sütemény, hasonlít a puncs szeletre, de mégis más. Tavasszal volt a sógorom születésnapja, oda készítettem, de a felgépelés elmaradt, így most pótlom. Egy dologban pedig biztos vagyok, hogy ízleni fog mindenkinek. Az elkészítéshez csatos formát használtam, ezt ajánlom nektek is a könnyebb szeleteléshez.
A recept 25*25-s formára szól, ez 20*30-as tepsire is jó.
Hozzávalók a tésztához:
Hozzávalók a krémhez:
A zserbó kalsszikus magyar sütemény remek, meg van a története, de nem térünk ki rá. Csak elkészítjük és fogyasztjuk. Diabetikus verziója már itt van az oldalon, de most jöjjön az eredeti.
Hozzávalók:
A töltelék: és a máz:
A tésztát három egyenlő részre osztjuk. Mindegyik lapot kinyújtjuk egy 35×25 cm nagyságú sütőlemez méretére, de a tészta ne érjen egészen a sütőlap széléig, mert a kelésnél és a ...
Vannak régi elfeledett ételek, mi időnként leporolunk egyet és közzé tesszük. Most is ez történt e zalai vagy vasi eredetű étellel. Külön aprópó, hogy nyaralás van, strand és meleg, tehát gyorsan elkészülő ebédet szerettünk volna és mellé nem régiben kaptunk rengeteg tárkonyt is, így össze raktuk a receptet.
Hozzávalók:
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd a már forró zsírra tesszük, hozzáadjuk a bort és megsütjük. Amikor a hús megsült, a visszamaradt zsírhoz adjuk a vajat, majd hozzá adjuk a lisztet ...
Az idei nyár legforróbb napjait éljük és be kell vallanom, ilyenkor a könnyebb fogások esnek jól főleg akkor, ha azok frissítenek is. Ez most egy ilyen étel, gondolom tetszeni fog, mert nem csak finom, hanem gyorsan és könnyen elkészíthető.
Hozzávalók:
Az olívaolajon pároljuk meg a hagymákat, majd adjuk hozzá a cukkinit és az alaplevet.Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és főzzük puhára. Ha ezzel meg vagyunk, adjuk hozzá a kefírt és az aprított bazsalikomot és pürésítsük rúdmixerrel. Kitűnő leves langyosan és ...
Ebben a nagy melegben a hátunk közepére se kívánjuk a konyhát, de valami főtt ételt csak kell fogyasztani, erre tökéletes recept ez. Darált hús és külömböző zöldség konzervek ilyenkor lehetnek remek segítőtársunk a főzésben, rengeteg időt takaríthatunk velük. Nálunk ezekből az alapanyagokból mindig van otthon. Bármilyen darált húsból el lehet készíteni, de én szeretem a boltban ledaráltatni, ezzel is sok időt lehet megtakarítani és nem kell annyit mosogatni utána. 4 adag lesz belőle.
Hozzávalók: 50 dkg sertés dagadó, 2 nagy fej apróra vágott vöröshagyma, 4 gerezd reszelt fokhagyma, 2 ek. paradicsompüré, só, bors, chili ízlés szerint, 1 ek. füstölt pirospaprika, 1 tk. oreganó, 1 mk. őrölt római kömény, 1-1 fehér- és ...
Nincs is jobb elfoglaltság, mint kint főzni, sütögetni. Ehhez ajánlok most egy bográcsos ételt, nagyon finom és hamar el is készül.
Hozzávalók: 65 dkg konyhakész pacal,1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, 1-1 sárgarépa és petrezselyemgyökér, fél szál póréhagyma, pár szem burgonya, só, bosr, köménymag, citrom ízlés szerint, 1 kis pohár tejföl.
Elkészítés: a konyhakész pacalt feltesszük főni, annyi vizet adunk hozzá hogy bőségesen ellepje. Hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Amíg fő a pacal addig megtistítjuk a zöldségeket. A burgonyát felkockázzuk, a többi zöldséget felkarikázzuk. Amikor a pacal már szinte teljesen megfőtt akkor adjuk hozzá a zöldségeket. Ha a ...
Ezt az ételt azoknak találták ki, akik szeretnek nyáron minél több időt a szabadban tölteni, mintsem a konyhában. Cserépedényben és a sütőben készítettem el. Ha valaki olyan szerencsés, hogy van kemencéje, akkor abban is ugyaúgy elkészíthető mint ahogy bográcsban is remek lehet. Barna sörből érdemes a szakácsra is gondolni, úgyhogy többet vegyünk az ételhez.
Hozzávalók: 1 üveg savanyított gyöngyhagyma, 3 közepes méretű sárgarépa vastagabb karikákra vágva (kb. 30 dkg), 2 közepes fej vöröshagyma cikkekre vágva, 3 szár szálzeller felkarikázva, 7,5 dl barna sör, 3 babérlevél, 2 marha leveskocka, 30 dkg laska- és csiperkegomba ( fele-fele arányban) nagyobb darabokra vágva, 25 burgonya kockázva, fél zöld kaliforniai paprika ...
Mi is azt valljuk, amit a régi idő emberek, mindent a maga idején kell fogyasztani, amikor terem, akkor a legjobb, így az idényzöldségeket, gyümölcsöket is a maga idejében. A spárga szezonja van most és kevesen tudják mit érdemes és hogyan készíteni belőle. Oldalunkon több recept is akad és most bővítjük a sort. Egy olaszos tészta vacsora következik.
Hozzávalók:
A guancielét felkockázzuk, lepirítjuk, majd hozzá adjuk a kb 1 cm-es darabokra vágott spárgát. Közben a tésztát is feltesszük főni. A tojásokat összekeverjük pici sóval, frissen őrölt borssal és a ...