Epres krémes
Eljött a nagy eper szezon, reméljük jó termés lesz, finom és megfizethető. Késztettem is gyorsan egy finom szuper epres krémest.
20*30 vagy 25*25 centis csatos formához
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 tojás
- annyi tejföl, amennyit a tészta felvesz és jól nyújtható nem lesz
A krémhez:
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 50 dkg eperből készült püré
- 3 dl tej
- 4,5 ek liszt
A tésztához összedolgozzuk a lisztet, porcukrot, vajat, sütőport, tojás, tejfölt. 3 részre osztjuk, majd egy tepsi hátulját kikenjük vajjal, lisztezzük és egyenként kisütjük rajta a lapokat. A lapokat félretesszük óvatosan, ne törjön össze.
A krémhez a lisztet felfőzzük sűrű ...